.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Eri[k] en Eri[c] naar China

Eindelijk is het dan zover. Nadat jullie wekenlang hebben kunnen aftellen tot het vertrek, is de countdown linksonder inmiddels aan het aftellen tot het moment dat we weer in Nederland terugkomen. Tot die tijd verblijven we in China en trekken van Beijing naar Hongkong, via Xi'an, Chengdu, de Yangtze rivier en Guangzhou. Een uitgebreide rapportage volgt!
.: Reacties
tamaar 

Heej lief! (en erik!)
ik weet niet of jullie dit uberhaupt lezen...maar via deze weg (voor de zoveelste keer hahaha) een hele fijne reis, zeker na deze start! Geniet ervan!
Hele dikke kus Tamaar
Eric en Erik 

Ja ja een reactie uit Osaka Kansai International Airport! Erik en Eric zijn een dag vertraagd door de (&$"#-KLM maar gaan over een half uur naar Beijing vliegen. Tot nu toe is hel allemaal erg gaaf, maar het echte werk moet nog beginnen.
Tot het volgende report uit China! (of het verre oosten in het algemeen, we zijn nu in Japan tongue)
Laura 

Hallo jongens!!!!
Goed om te horen dat jullie eindelijk zijn aangekomen op de plaats van bestemming. Zo kunnen jullie je dan eindelijk bij de rest van de groep voegen. Ik hoop dat het is gelukt met het omswitchen van de excursie. Veel plezier en dikke kus Lau
Eric - Website 

Het tweede bericht uit China! We zijn nu in Xian en hebben het deel in Beijing erop zitten. De Chinese muur, Plein van de Hemelse vrede en de Verboden stad hebben we allemaal gezien.
Groep is erg leuk, goede samenstelling en erg gezellig. Vandaag een vrije dag, morgen het Terracotta leger bekijken en de dag daarna met de trein richting Chengdu, waar we naar het Panda reservaat gaan.
Groeten en tot de volgende keer!
Karen 

Hallo Eer en Eer,
Wat onwijs leuk dat jullie ons op de hoogte houden van jullie belevenissen, ik kijk uit naar de foto's(waar jullie er vast al heel wat van hebben!!).
By the way neefje Eric: na China, ook een keer Indonesie???!
Nog heel veel plezier en pas goed op elkaar!!
Groeten,

Karen
Jan 

Hallo Eerberen, heo was het mnet de pandaberen?

Klinkt goed wat ik zo lees over de reis tot dusver. Ik denk dat je eerder een Langster betn dan een popster, maar dat maakt niet uit natuurlijk als die chineesjes maar met je op de foto bent. Altijd leuk die gedachte dat je wereldwijd bent vereeuwigd. Lijkt een beetje op NYC marathon.

4 daagse is zwaarder geweest dan vorig jaar, geen blessures gehad dus zoals je verwachten mag uitgelopen. Eeen mooie medaille met kroon, zelfs ma vond hem mooi, hetgeen niet inhoudt dat ze hem zelf 22x zal gaan lopen. Veel plezier en blijf nieuwsgierig naar het vervolg.
Hele dikke kus van Pa
tamaar 

Ha lief!!! (of eigenlijk lieverds!)
Na een erg lange reis, tis nu 25 juli 0.34u, eindelijk thuis en moet zo pakken voor de volgende trip, om kwart voor zes ofzo gaat de wekker weer voor de trein naar frankrijk.
Erg veel vertraging...erg moe nu...Het was wel heel leuk!
Ga nu nog ff een mail aan je schrijven! Nog 13 dagen en 17 min....
dikke kus Tamaar
Eric - Website 

En daar zijn we weer! Zag op de countdown dat het nog maar 6dagen en 20uur is, maar we hebben echt een fantastische tijd hier.
Panda's waren erg mooi om te zien, maar het zijn wel erg luie dieren wink Apen op Mount Emei waren een stuk brutaler, die stalen het eten uit de plastic zakken.
Afgelopen 2 dagen met een cruiseschip op de Yangtse rivier geweest, erg indrukwekkend. Morgen gaan we met de bus en de trein richting Guilin en Yang shao, waar het mooie karstlandschap het toneel is voor de laatste dagen.
Hierna een bezoek aan de wereldstad Hong Kong, waarna het tijd is om weer naar huis te vliegen. Aan de ene kant heel jammer, aan de andere kant zijn er toch ook wel een aantal dingen die we hier stiekem een beetje missen tongue

@Karen: Indonesie, zeker het overwegen waard, moeten we het eens over hebben (weet dat Tam ook graag wil)

@Pa: Gefeliciteerd Pa, wist wel dat het geen probleem zou worden om hem voor de 2e keer te lopen, ben trots op je!

We hebben al erg veel foto's gemaakt, verwacht dus over twee weken hier een ruime selectie uit!
Eri[k] - Website 

1) wat is windows met chinese karakters irritant
2) china is super !
3) De Drieklovendam is echt waanzinnig ! Jammer dat we er maar heel even langs geweest zijn.
4) Ik zou best wel een boterhammetje pindakaas willen voor ontbijt. Is weer 'ns wat anders dan rijst of volkoren biscuits. bigsmile
Piet 

Erik en Eric
Het zijn wel te gekke avonturen die jullie beleven, ben benieuwd of jullie het hollandse eten nog willen hebben.
Als jullie thuis zijn moet je maar een zaaltje afhuren met videoscherm om de foto's te laten zien, wel om de paar uur een pauze graag.

Groetjes vanuit mooi Puttershoek!!
truus 

hallo eric en erik, weer genoten van je berichtje, fijn om te weten hoe alles verloopt. Een broodje pindakaas met hagelslag ligt al klaar als je terug bent. Nu nog niet want dan zal het niet zo lekker meer zijn. NB Als we van Schiphol komen wil ik chinees laten halen, weet je wat je wil? (%@&%#?= chinees voor grapje?)

hele dikke kus, mam
Laura 

He broertje,

Vond het niet leuk dat ik net naar de videotheek was toen jij op msn was....
Ben wel blij dat jullie het nog steeds zo naar jullie zin hebben. Maar wordt ook wel weer tijd dat jullie hier in Nederland die welverdiende boterham met pindakaas komen eten...(want daar wordt je groot en sterk van!) Mis je broertje!!

dikke kus en liefs je zusje
tamaar 

Ha lief!
Vond het echt fijn je even gesproken te hebben over msn! Ik mis je! Ben blij als ik je volgende week zie! (en dan doen we op schiphol toch echt die 'merci' reclame na hahaha, dan ren ik echt op je af!!!)
Hou van je!
Dikke kus Tamaar
Eric - Website 

Hallo daar allemaal!
Laatste bericht vanuit China, we zijn inmiddels in Hong Kong aanbeland. Afgelopen dagen veel gereisd, maar ook het Karstgebergte bij Guilin en Yangshao bewonderd, supermooi! We hebben daar ook een kookcursus gedaan en een dag gefietst.
Met de bus, trein en boot zijn we dus in Hong Kong, erg gave stad, doet heel erg westers aan, in de verte een beetje NY soms wink
Vanavond laatste avondmaal met de groep, morgen nog de hele dag om de stad te verkennen, 's avonds naar Victoria piek en dan vliegen we zondagochtend weer terug naar nederland...

Groeten en tot snel!

@Piet: Zaaltje is idd een goed idee, dan hoeven we de toelichtingen maar 1 keer te geven, dat komt onze stemmen wel ten goede smile

@Ma: Broodje pindakaas met hagelslag: super! Chinees halen na Schiphol: eh..... wink Liever lekkere pasta of een prakkie spinazie met kipfilet!

@Zus: Pindakaas zal er zeker in gaan en ik ben ook blij jullie weer te zien hoor! Gaan we weer ouderwets feesten : FFWD Danceparade ofzo?

@Tam: Jammie, Merci zou er wel ingaan denk ik wink Ben geloof ik wel afgevallen dus een chocolaatje kan ik wel hebben tongue MSN werkt op deze computer niet, maar ik geloof dat jij nu toch nog op (mijn) bed ligt....
Eri[k] - Website 

Na Eric volgt Erik.
We zitten inderdaad in Hong Kong. Echt geweldig, ik heb er weer een paar stempels bij in mijn paspoort. Eindelijk worden die lege pagina's gebruikt !

Eric noemde het al, het Karstlandschap bij Guilin. Dit was echt super ! Ik kon wel foto's blijven maken. Vooral tijdens het mountainbiken tussen de rijstvelden moest ik mij soms inhouden om niet steeds naar de camera te grijpen.

Vandaag hebben we trouwens gezondigd. Tegen 2 principes in zijn Eric en ik vandaag naar de Mac geweest. Dit omdat er 1) geen Burger King te vinden was en 2) omdat het toch wel weer heerlijk vertrouwd voelde na al die rijst/noodle/dumblin-versnaperingen. En weet je wat ? Ze hebben hier dezelfde lauwe, slappe friet en de BigMac is hier ook niet Big en proeft precies hetzelfde.

@pap: Reken maar op een 4-tal pauzes als je om de paar uur een pauze wil. M'n 2GB-kaart raakt namelijk al aardig vol !

@Truus: Een boterham met pindakaas is niet zo'n heel gek idee. Nog even wachten...

@Tamara: Trek je Puma's aan, dan kun je sneller rennen !

Toedeledokie!
Erik
Eri[k] - Website 

Toevoeging op Mac:
De 2 principes waren als volgt:
1) Tijdens de vakantie geen westers fastfood
2) Lekker fastfood haal je nooit bij de Mac

Maar daar zaten we dan, te smikkelen.... raar wat drie weken rijst met je kan doen.
Laura, tamara en mama 

Hallo Lieverds,

We zijn weer blij de mooie verhalen van jullie te lezen!!!!
Nog blijer zijn we dat we jullie over twee dagen weer zien!!!!
Het is hier k*tweer!!!!!Dus dan weten jullie dat vast. Verder was het stappen errug gezellig!!!!
Tot snel!!!
dikke kus van ons!
tamaar 

Heej lief! Je bed lag erg lekker! Nu krijg je natuurlijk ook echt merci hè...Tot zondat! dikke kus tamaar
Karen 

Hoi Eric+Erik,

Wat is de tijd snel gegaan, over 2 dagen zijn jullie alweer in het land!!
Ik wil jullie dan ook alvast een hele goede terugreis wensen(maar eerst natuurlijk nog heerlijk genieten van jullie laatste dag in China!)!!

Oh....en Erik......niet zo raar hoor, wat 3 weken rijst/noodles/etc. met je kan doen.......wacht maar tot je die boterham met pindakaas voor je neus ziet staan!!(....ik spreek uit ervaring..!!)

Bon Voyage en tot gauw!
Veel groeten,

Karen
Annemarie 

Hey hey,

Betwijfel of jullie dit nog lezen voordta jullie thuis zijn, maar goed.
Leuk nog een laatsts mailtje gehad te hebben, klinkt nog steeds super allemaal. Maar kan me voorstellen dat jullie nu ook wel blij zijn weer naar huis te gaan.
Ben erg benieuwd naar alle foto's!!!

Goeie terugreis! (hopelijk beter als de heenweg...)

Groetjes Annemarie
Eric - Website 

De laatste uren zijn aangebroken. Staan nu op Hong Kong airport, hebben ingecheckt en een instapkaart! Bij de nooduitgang, dus lekker veel beenruimte! Als het goed ik komen we na een 12 uur durende vlucht rond 1800 nederlandse tijd aan.
Eri[k] - Website 

Even een berichtje vanaf Hong Kong Airport.

Het inchecken ging deze keer echt supersnel doordat we op een station van de AirportExpress al onze tickets konden halen.

Wel heb ik zojuist wat problemen ondervonden bij de douane. Mijn emigratiepapiertje was niet geldig ofzo, waardoor ik opnieuw een papiertje in moest vullen. Vervolgens ging ik in een andere rij staan en daar kwam ik (met het nieuwe papiertje) zonder problemen door de douane. Raar. Toen kwam er een poortje en moest mijn tas nog even gecontroleerd worden. Wat blijkt, medisch pakketje in m'n tas laten zitten. De kniegeknobbelde schaar moest er dus uit ! (maar m'n naalden, pillen en aansteker niet... Raar)

Ik hoop dat we weer coole Supperclub muziek hebben in het vliegtuig, want ik snak echt naar degelijke electronische muziek !

Toedeledokie
Eric - Website 

Er wordt veelvuldig om de foto's gevraagd, jullie zullen nog even geduld moeten hebben en wel om de volgende redenen:
1) Ben nog steeds bezig om te acclimatiseren in NL
2) Ik heb rond de 600 foto's die ik moet uitzoeken en van commentaar moet voorzien
3) Ik moet ook werken en andere leuke dingen doen...
Hoop eind deze week een eerste versie neer te kunnen zetten!

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]