.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Welke browser gebruikt Kill Bill?

Welke browser gebruikt Kill Bill?Op www.killbillsbrowser.com wordt in 13 punten aangegeven waarom je nu precies op Mozilla Firefox moet overstappen. Nu was ik al om, maar ik publiceer het graag voor de de non-believing hardcore IE fans...
.: Reacties
Eri[k] - Website 

Eigenlijk moeten ze nog een variant maken op deze website, speciaal voor de 'surf gezond, surf met een appel'-gebruikers. De url zou dan kunnen zijn: killbillsbrowseronasafaritour.com ofzo... smile
Eric - Website 

Haha, hoe kon het ook anders dat jij als eerste reageerde? wink
Na een tijdje begreep ik bas welke Bill ze nou bedoelden, ik dacht te veel aan de film....
Rob - Website 

Ach... Zodra er gelijk begonnen wordt over minder pop-ups en meer beveiliging dan haak ik al af... Want wees eerlijk, zo ernstig is IE niet. Zeker niet als je hem gewoon gebruikt!

En een enkele pop-up minder (had ik die dan nog ongewenst?) nou dat zal echt mn dag niet maken. De enige reden waarom ik over zou stappen op Vuurvosje zou zijn vanwege het tabbed-browsing, maar dat komt ook in IE versie 7.

Dus Eric, heel leuk hoor dat allemaal... Maar hebben de Vuurvos verslaafden dan ook nog nuttige redenen om over te stappen wink
Eric 

Tja, ik zou natuurlijk de oneindige lijst met coole plugins kunnen noemen, zoals HTML validation, Developer toolbar, de javascript console....
Deze zijn zeker voor de mensen die websites ontwikkelen onmisbaar. Ook het blokkeren van advertenties is een genot, als die drukke banners allemaal. En natuurlijk is Mozilla beter in het renderen van HTML. Helaas gaan de meeste mensen van IE uit en doen sommige sites het dus niet in Mozilla (hoe bedoel je oogkleppen?)
Eri[k] - Website 

Halleluja ! De webdevver heeft gesproken. Ik sluit mij helemaal bij Eric aan. Een beetje ontwikkelaar kent de ergernissen van de Exploder.

Trouwens nog een leuke toevoeging voor websites die het juist wel goed doen in FireFox/Safari/Camino etc. maar door de M$ browser geexplodeerd worden: http://www.w3junkies.com/toocool/join.php?language=nl
Eric 

Wat een coole banners! Maar mijn site doet ehtook goed onder IE... (zoals een goede website betaamd wink - ze hebben toch nog zo'n 90% van de markt)
Ik ga daar zeker nog eens naar kijken....
Eric - Website 

Ik heb gelijk maar even de daad bij het woord gevoegd, en kijk rechtsonder: de 'te cool voor IE' banner. Beetje hoog nerd gehalte, maar who cares?
Eric 

Haha, onder IE komt die banner dus linksboven te staan en vern*&kt hij de opmaak...
Eri[k] - Website 

Hmmm. Je bent nu een FireFox/Camino-only-strijd begonnen, want hier in Safari krijg ik linksboven de tekst 'too cool for internet explorer' te zien en begint de kop van jouw site een textregel lager. C'est ne pas bon monsieur le Faux ! (ofzo...)
tamaar 

Jeetje, wat een interessante discusse....
tamaar 

owww....discussie natuurlijk
Rob - Website 

Hahaha hoe kool, hoe vaak wil een gemiddelde bezoeker van neem een website ericdevos.nl nou weten of de HTML wel correct is? Beter HTML renderen? Hoe merk je dat als bezoeker in godensnaam? En pop-ups... Wie daar nou nog last van heeft, leeft echt nog in het jaar 2004 ofzosmile

En bij staat die banner nu weer helemaal links onder?Komt weer een extra grijs vak bij?

Nee... Vuurvosje is typisch een browser die bij de gemiddelde Linux-er past; veel te tweaken en een hoop onzinnigheid?

Maar eerlijk is eerlijk Eric, jouw website doet het idd zeker goed in IE wink
Eri[k] - Website 

Ja ja, daar staat ie dan he ! Rechts onderin. 'te cool voor ie', doet het nu ook in Safari goed ! 3x Hoera voor Eric !

Maaruh, Rob, niet om 't één of ander, maar ik had verwacht dat jij wel een Linux-er zou zijn... onderaan jouw site staan van die zinloze meldingen 'apache', 'php powered' en nog wat bla over mysql. Het verbaast mij dus dat jij hier volop pro-IE bent.... (zie dit overigens niet als een aanval op jouw site)

Hoe dan ook, ericdevos.nl is WEER cooler geworden. Het houdt niet op...
Eric - Website 

Om met Tamara te spreken: "Jeetje, wat een interessante discusse...." Ik denk dat we hard op weg zijn om de post met de meeste reacties te schrijven!
En Rob, dat in IE de banner er neit goed uitziet, dat is de bedoeling! IE ondersteund de CSS property position:fixed niet, waardoor de banner dus niet goed gepositioneerd wordt.
En om nog een argument te noemen: de plugin Colorzilla, waarmee je direct met een colorpicker een kleur van een website kan achterhalen, zonder eerst een screenshot te hoeven maken: ideaal!
De plugin IEView, waarmee je website die "te lomp voor firefox" zijn direct in IE kunt openen.
Halleluja!
Eric - Website 

Kwam nog een leuk artikel tegen over de 'too cool' banners:
Too Cool For IE or too Stupid? Get Over It.
Ray 

Oke het heeft even geduurd, maar hier eindelijk weer eens een reactie van Ray!! Ik heb natuurlijk ook even wat voordelen van Firefox tov IE:

- In IE moet je altijd het hele adres van een website in de adresbalk intikken (bijv. www.ericdevos.nl, oke nou doet ericdevos.nl zonder www ervoor het toevallig ook, maar dat is niet bij elke site zo). In Firefox hoef je alleen maar 'ericdevos' in de adresbalk in te tikken en je zit gelijk op de goeie site! Zo ook met hotmail, google, 9292ov, supermerel, enz. Scheelt behoorlijk tijd qua intikken van een adres!
- In Firefox kan je het downloaden onderbreken zodat je er op een later tijdstip mee verder kan gaan. Als je in IE het downloaden onderbreekt, kan je de volgende keer weer overnieuw beginnen.
- En inderdaad, de bezoeker heeft er misschien niet zo heel veel mee te maken, maar Firefox werkt veel beter en strikter met HTML, CSS en Javascript. Maak je 100% goede code en alles helemaal volgens de standaarden, werkt het niet in IE en moet je daar weer een aanpassing op maken... (IE-only-bugs), zwaar irritant!!

Firefox is gewoon veel beter, makkelijker, sneller en makkelijker uit te breiden!!
Eric - Website 

Again, praise the lord! Ray has spoken...
tamara 

Get a life!!!! (hebben jullie ook nog leuke dingen om een reactie op te plaatsen?!?!?!)
Eric - Website 

Ach sommige mensen kopen schoenen, andere mensen praten over firefox wink
tamara 

Hahahaha, het is maar net wat je leuker vindt inderdaad!!!! Kun je niet iets interessant over schoenen plaatsen dan hahahaha
Eric 

Prins William moet laarzen poetsen
Eri[k] - Website 

Dit is een website die het zowel in IE als in Safari goed doet. De ideale site om ons webontwikkelaars en Tamara als SchoenenFreak tevreden te stellen.
Schoenenmuseum
tamaar 

Jahaaa wie neemt mij mee naar dat schoenenmuseum?!?!?
Ray 

Zo ik krijg nu ineens een leuk idee voor een verjaardagskadootje voor Tamaar! wink
Laura de Vos 

Jezus ik sluit me aan bij Tamaar, hoef niet mee naar het schoenenmuseum maar wat een discussie ik kan het niet volgen en vind alleen Tamaar d'r stukjes leuk......

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]