.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Juventus HS1 behaalt tweede zege van seizoen in Gorinchem

Juventus HS1 behaalt tweede zege van seizoen in Gorinchem

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Na het enigszins teleurstellende seizoen 2006-2007 begon Juventus HS1 twee weken terug met een schone lei. Er werd thuis ruim gewonnen (115-51)van de Squirrels uit Berkel en Rodenrijs, maar bij Divine in Rotterdam werd er in de laatste seconde verloren met 65-64.De wedstrijd tegen Goba in Gorinchem vond plaats op een zondag die zijn naam eer aan deed, we hadden net zo goed buiten kunnen spelen.

 

Na genoeg tijd te hebben gehad begon de wedstrijd stipt om 14.00. Het eerste kwart verliep vrij moeizaam voor Juventus. Verdedigend werd er niet erg sterk gespeeld, maar groter was het probleem aan de andere kant van het veld. Wat de meeste spelers al tijdens het inlopen merkten, de ballen wilden niet in de basket. Het leek wel of de basket betoverd was, bijna geen enkel schot viel erin en zelfs lay-ups sprongen van het bord af. Toch bleef de schade beperkt en stond het aan het eind van het eerste kwart slechts 12-6, een achterstand die te overzien was.

 

Hierna ging het een stuk beter. Met een paar sterke acties van Lima en een 9 point-scoring-streak van Jeffrey kwam Juventus terug in de wedstrijd. Veel snelheid in het spel bleek lastig te verdedigen voor de ploeg uit Gorinchem, die meer op routine vertrouwde. Dit bleek onder meer uit de nummer 7, een forse man op leeftijd maar die wel uit alle hoeken raak schoot Deze kreeg hierna een speciale verdediging om de angel uit hun aanval te halen.De ruststand werd uiteindelijk 26-28 in het voordeel van Juventus.

 

Na de rust bleef het gelijk opgaan. Om en om werd er gescoord, maar het keerpunt kwam toen een center van Goba een technische fout kreeg, de stand was toen 40-43 voor Juventus. Na zijn score meende hij nog een vrije worp te moeten krijgen, voor het verbale geweld krijg hij allereerst een technische fout, na herhaling moest hij de zaal verlaten.Dit leverde een chaotische situatie op, aangezien de speler dit niet wilde doen. De scheidsrechter weigerde op zijn beurt om verder te gaan en zo duurde het enkele minuten voordat de wedstrijd verder kon gaan.Van de 4 vrije worpen werden er twee benut, waardoor Juventus inmiddels 5 punten voorsprong had en het kwart met 40-45 beëindigde.

 

In het laatste kwart begon Jeffrey gelijk goed, met een weer een run van 9 punten achter elkaar. Hierdoor ontstond er een 45-54 voorsprong. In de laatste minuten sloop echter wat gemakzucht en vermoeidheid in het spel. De aanval liep niet zo soepel meer en eindigde een aantal keren in balverlies. Goba maakte hier goed gebruik van en kwam uiteindelijk nog tot 4 punten terug. Veel kleiner werd het gat niet meer en zo kon de wedstrijd winnend worden afgesloten: 59-62.

 

Een zeer verdiende zege die na afloop werd gevierd met een heerlijk biertje op het zonovergoten terras. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Cady, de huidige nummer 1 van de poule. Juventus staat nu op basis van doelsaldo op de tweede plek.

Stand - Uitslagen

 

 


#

Punten

3pt

FT

FT %

Fouten

Starting 5

Jeffrey van Bueren

13

19

2

2 uit 4

50%

3

X

Adilson Lima

11

13

-

3 uit 7

43%

3

X

Robin Hempel

4

13

1

0 uit 2

0%

1


Ravin Soni

99

6

-

4 uit 6

67%

2


Durian Dall

5

5

-

1 uit 1

100%

2

X

Micha vd Sloot

7

3

1

-

-

2


Tolik Ivanov

98

3

-

1 uit 2

50%

2


Charly Hempel

10

0

-

-

-

2

X

Eric de Vos

16

0

-

-

-

3

X

Ronald van Ooijen


n/a

n/a

n/a

n/a

n/a


.: Reacties
Eri[k] 

Zo zo, nog even en we kunnen een heel clubblad lezen hier. Wel geinig om te lezen voor een keertje, maar ik zeg je nu al dat ik geen vaste basketball-romannetjes-lezer ga worden.

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]