.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Juventus wint 2x met grote cijfers van Alexandria

Juventus wint 2x met grote cijfers van Alexandria

Na een ruime zege in de uitwedstrijd vorige week (41-91 voor Juventus) kwam Alexandria ’66 dit weekend in Schiedam op bezoek. De cijfers van vorige keer beloofde een niet erg spannende wedstrijd, maar toch mocht Juventus geen punten verliezen om de koppositie in de poule te verliezen.

 

Met wat vertraging begon de wedstrijd uiteindelijk om 13:45, maar Juventus had geen last van opstartproblemen. O.a. twee driepunters van Robin Hempel en Micha v/d Sloot zorgden voor een 10-2 start, die werd uitgebouwd naar een 28-6 score aan het einde van het eerste kwart. Vooral goede uitgespeelde aanvallen waarbij de vrije man werd gevonden zorgden ervoor dat Juventus een ruime voorsprong kon nemen.

 

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd werd er in het tweede kwart nu wél goed gespeeld. De concentratie bleef en met goede scores, driepunters (hier gingen er erg veel van raak, in totaal 9 in de wedstrijd) bleef Juventus telkens aan de leiding. Alexandria kreeg in de fase wel iets meer ruimte om te scoren, maar alsnog werd het kwart winnend afgesloten; 25-15 wat tot een 53-21 ruststand leidde.

 

Na een korte rust verliep ook het derde kwart volgens het bekende recept. De zone-press van Alexandria was te slap om de opbouw van Juventus te kunnen stoppen, hier werd redelijk makkelijk doorheen gepassed. Jeffrey van Bueren was vandaag aardig op dreef, en scoorde 10 van zijn 29 punten in dit kwart.

Ook Andre Metselaar speelde een uitstekende, opvallend door zijn enorme werklust waarmee hij rebounds en steals pakte, maar tegelijkertijd ook assists uitdeelde in veelvuldig de scorende man in de fastbreak was. We kunnen concluderen dat hij goed hersteld is van zijn blessure waardoor hij de start vaan het seizoen miste.

 

Aan het begin van het vierde kwart was de achterstand inmiddels onoverbrugbaar geworden: 80-32. Dit zorgde ook voor een klein beetje verslapping aan de kant van Juventus. #5 van Alexandria kreeg de ruimte om zijn schot te nemen, wat resulteerde in drie achtereenvolgende driepunters. Dit zorgde er wel voor dat het vierde kwart werd gewonnen door Alexandria: 18-21.

De eindstand kwam hiermee op 98-53, Juventus miste in de laatste seconden de kans om de 100 punten grens te passeren.

 

Met deze overwinning staat Juventus nog steeds gedeeld eerste bovenaan de poule, met een veel beter doelsaldo dan Goba HS2 (+242 om +100). Beide ploegen moeten nog drie wedstrijden spelen, waarbij de beslissing waarschijnlijk in het onderlinge duel op 8 december om 17.00 in de Margriethal in Schiedam zal plaatsvinden.

 

Stand: http://west.basketball.nl/db/wedstrijd/stand.pl?szn_Naam=2007-2008&cmp_ID=94

.: Reacties
Micha 

Leuk stukje van onze razende reporter wink
Eric - Website 

Razend kun je in dit geval ook letterlijk opvatten; 3 persoonlijke fouten in 2 minuten tongue
Eric - Website 

Nieuwe ontwikkelingen in de stand in de poule. Door typfouten bij de basketballbond staat niet Goba, maar Divine nu als directe concurrent achter ons.

 

Wel gunstiger, want zij hebben meer verliespunten dan wij. A.s. zaterdag om 21.15 kunnen we dus de competitie beslissen (in theorie) door van Divine te winnen.

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]