.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Juventus HS1 neemt revanche op Divine HS1: 85-56

Juventus HS1 neemt revanche op Divine HS1: 85-56

De enige wedstrijd die Juventus dit seizoen verloor was de uitwedstrijd tegen Divine; in de laatste seconde werd met 65-64 verloren.

Door een administratieve fout bij de basketballbond (de uitslag van Divine – Goba was verkeerdom ingevuld) was niet Goba 2, maar Divine nog de voornaamste concurrent in de strijd om het winterkampioenschap.

Deze twee zaken waren voor de spelers van Juventus een zeer goede motivatie om de wedstrijd winnend af te sluiten.

 

Op volle sterkte, met 11 spelers maar ook zeker ondersteund door een groot publiek in Sporthal Oost begon Juventus sterk aan de wedstrijd. Fysiek was de ploeg van Divine een stuk kleiner, maar dit werd gecompenseerd door veel atletisch vermogen en snelheid. Echte straatbasketballers die soms de meest onmogelijke ballen erin gooien.

Adilson Lima begon direct sterk, samen met Andre Metselaar zorgde hij voor een 8-2 voorsprong in de eerste minuten. Hierna kwam Divine weer iets terug, en tot het einde van het eerste kwart ging het redelijk gelijk op.

Wat vooral opviel is dat veel van de schoten van Juventus niet vielen. Waar normaliter kan worden vertrouwd op het afstandsschot, werden er nu in de hele wedstrijd slechts drie 3-punters gescoord (allen door topscorer Jeffrey van Bueren), in vergelijking met negen 3-punter in de vorige wedstrijd tegen Alexandria ’66.

De stand na het eerste kwart bedroeg 21-17.

 

Ook in het tweede kwart werd er direct alert en doeltreffend gespeeld. Een 10-0 run met scores van Jeffrey en Andre, die door de hele wedstrijd van goede langeafstandspasses werden voorzien door o.a Micha van der Sloot. Verdedigend werd er ook goed gewerkt, waardoor er ruime afstand kon worden genomen. Divine werd op slechts 10 punten gehouden,  Juventus scoorde 32 punten (waarvan 16 van Jeffrey) en liep zo 20 punten uit naar een ruststand van 53-27.

Hoewel de meeste wedstrijden dan reeds gespeeld zouden zijn, werd er in de rust benadrukt de concentratie vast te houden, zeker gezien hoe het verlies in de uitwedstrijd tot stand is gekomen. Ook daar werd een voorsprong uiteindelijk nog weggegeven.

Dat Juventus het wat lastig vond bleek in het derde kwart. Defensief was met iets zwakker en ook in de aanval was het af en toe wat rommelig. Divine profiteerde hiervan door in ieder geval gelijk op te gaan met Juventus.

Het derde kwart eindigde in een 18-18 gelijkspel, waardoor er nog een voorsprong van 26 punten was. Het moest wel erg vreemd lopen wilde Juventus dit nog weggeven.

 

In het vierde kwart werd er weer met wat meer tempo gespeeld, maar desondanks minder gescoord. Er werd nu echter wel duidelijk dat Divine de achterstand niet meer kon goedmaken, waardoor Juventus de wedstrijd rustig kon uitspelen. De eindstand was uiteindelijk 85-56, een stand die de krachtsverhoudingen beter weergeeft dat de 65-64 overwinning van Divine eerder dit seizoen.

 

Door deze winst gaat Juventus nu alleen aan kop, met 2 punten voorsprong op Goba 2 en Divine 1, die elk een wedstrijd meer hebben gespeeld. Bij winst volgende week op Goba 2 is Juventus zeker van het winterkampioenschap, wat leidt tot indeling in de kampioenspoule in de tweede helft van het seizoen. Hoog eindigen in die poule zou aanleiding kunnen zijn voor promotie naar de Rayon competitie.

 

Hoogtepunten:

  • 2,5 dunk van Jeffrey van Bueren, waarvan één met een bonus vrije worp
  • Sterke atletische acties van Adilson Lima onder het bord
  • Tweemaal sterk uitgespeelde aanval #1 van Andre Metselaar; éénmaal een hand-off naar Micha van der Sloot en éénmaal ging Andre zelf voor een actie naar binnen
  • Penetraties van Micha als kleinste man door het midden van de bucket
  • Goed uitgespeeld fastbreaks van Jeffrey en Andre
.: Reacties

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]