.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Top 10 albums van 2008 (en beetje 2007)

Top 10 albums van 2008 (en beetje 2007)

Het einde van het jaar is altijd tijd voor het maken van jaaroverzichten en lijstjes. Soms vermoeiend, soms erg inspirend of gewoon leuk! smile

Zo heb ik een top 10 gemaakt van muziekalbums die ik dit jaar op vond vallen, in min of meer willekeurige volgorde wink

 

Jason Mraz1. Jason Mraz - We sing. We dance. We steal things.

Ik was al groot fan van Jason Mraz, maar dit jaar bracht hij wat mij betreft het beste album uit en brak daarnaast ook nog eens commercieel door. Vooral zijn veelzijdigheid vind ik erg sterk, van rustige ballades tot ultravrolijke uptempo liedjes. Details in the fabric met James Morrisson is ijzingwekkend mooi...

Tip: luister ook zijn vorige cd: 'Mr. A-Z'

 

 

 

Deadmau5

2. Deadmau5 - Random album title

Voor mij één van dé ontdekkingen van 2008. Eerste ontmoeting was op Lowlands waar de kleine Canadees mij 1,5 uur helemaal uit mijn dak liet gaan. Daarna heb ik hem ook gezien op het Amsterdam Dance Event waar het dak van de Melkweg er afging! Hele vette sound, favoriete tracks zijn The reward is cheese, Hi friend en zijn mashup van Daft punk en Muse.

 

 

Santogold3. Santogold - Santogold

Debuutalbum van deze dame valt erg in de smaak. Ik kan het lastig in een genre plaatsen, maar dub/hip-hop komt wel het meest in de buurt. Heerlijke plaat om lekker hard op te zetten en mee te zingen/schreeuwen.

 

 

 

 

Jeugd van Tegenwoordig4. Jeugd van Tegenwoordig - De Machine

Na 'Watskeburt' zijn deze heren echt een fenomeen geworden. Hoewel ik de eerste plaat (Parels voor de zwijnen) niet zo sterk vond, waren De stofzuiger en vooral Shenkie (Zomervakantieanthem 2007) een voorbode voor het album van dit jaar. De single Hollereer deed het al heel goed, maar andere nummers als Buma in me zak, Wopwopwop (de tentbakkers) en Applaus zijn ook erg prettig! Live ook zeker aan te raden smile

 

Calvin Harris 5. Calvin Harris - I created disco

Een beetje smokkelen, officieel is deze plaat uit 2007, maar hier (opnieuw) uitgebracht in januari 2008. En wat een lekkere plaat! Heerlijk soulfulle discomuziek zonder pretenties. Nummers als Acceptable in the 80ies, The Girls en Vegas zitten vol met lekkere melodietjes. Ook een aanrader, the single die hij met Dizzee Rascal opnam, Dance wiv me (en dan de Agent X remix smile)

 

 

KraakenSmaak6. Kraak en Smaak - Plastic people

Was hun eerste cd al erg goed (en vooral live), Plastic people was een waardige opvolger. Met de single Squeeze me (met een fantastische clip!) hadden ze gelijk een hit te pakken (en zaten ze in CSI), ook nummers als Cornered (heerlijke sax solo) en Il serpente zijn prima om het volume weer wat op te draaien.

Tip: Luister ook hun vorige album, Boogie Angst.

 

 

lastshadowpuppets7. Last Shadow Puppets - The age of the Understatement

De zanger van de Artic Monkeys laat zijn stem horen op deze plaat vanzijn 'hobby' project. Beetje een jaren 70 geluid, met heerlijke tracks zoals My mistakes where made for you.

 

 

 

 

Novastar8. Novastar - Almost Bangor

Na een periode van afwezigheid kwam Novastar terug met een sterk album. Mooie popliedjes, met single Because en openingsnummer Mars needs woman als favorieten.

 

 

 

 

metallica9. Metallica - Death magnetic

De oude rotten van Metallica waren terug en gingen weer een beetje terug naar de roots: ouderwets raggen op gitaren. En dat heeft een vette plaat opgeleverd. Ook live zijn ze erg sterk, op Pinkpop gaven ze een prima show!

 

 

 

 

joemanish10. Joe Manish - Untitled

Nog geen album uit, maar wel een aantal mixtapes die je kunt downloaden. Heerlijke minimal techno mixen die het prima doen tijdens feestjes en andere gelegenheden. Regelmatig te zien in Club zonder Concessies.

 

 

 

 

Eervolle vermeldingen

Nog een aantal albums die ook zeker de moeite waard zijn:

  • Ladyhawke - LadyHawke. Het nummer Paris is burning is heerlijk, op de cd meer van dit soort elektropop liedjes. 
  • Popnoname - Whitealbum. Eigenlijk uit 2007, maar zeker de moeite waard!
  • Junkie XL - Booming back at you. Niet alle nummers zijn even goed, maar Cities in Dust en New Toy zijn prima. Ben benieuwd hoe hij het doet op nieuwjaarsavond.
  • Simian Mobile Disco - Fabriclive 41 - Heerlijke mix cd met elektro/techno waarmee ze laten zien dat er ook 'vroegah' al prima elektronische muziek werd gemaakt.
  • Various Productions - Various Versus
  • Racoon - Before you leave
  • The Kooks - Konk
  • Beef - The Original - Lekker zonnig smile
Herkenbare keuzes? Of hebben jullie nog andere platen die zeker het beluisteren waard zijn? Ik ben benieuwd!
.: Reacties
Pieter Bo 

Santogold worshippy

De Jeugd van Tegenwoordig, Jason Mraz en Calvin Harris komen ook in mijn playlist voor.

Ik zeg: Goede smaak! 

Eric - Website 

Haha, niet zo raar dus, Last.fm zegt:

"Your musical compatibility with Teddy-Ruxpin is High" bigsmile

Eri[k] 

Voor mij is de cd "no nonsense" van Michel de Heij een prima aanschaf gebleken. Blind gekocht.... of hoe zeg je dat: zonder luisteren iets kopen. Doof gekocht, maar met succes. Echt een vette plaat die 't wachten waard was. Zet zijn bekende "Hey-sound" goed neer.
Richard Roling 

He altijd leuk om lijstjes te lezen. En op internet natuurlijk handig met youtube linkjes erbij!
Het meeste ken ik natuurlijk wel. Maar dan van maar 1 hitje. Dus leuk om weer eens in te duiken. Zoals die Jason Mraz of Calvin Harris.
De Jeugd had ik zelf al in mijn top 10 staan. En die technogast deadmau5 klinkt ook erg vet. Maar niet echt om thuis in de woonkamer te luisteren.
Verder vond ik Kraak en Smaak erg tegenvallen. Dat is al vaker beter en meer funky gedaan (britse acid jazz uit de jaren 90). Check eens Skeewiff, dat is echt funky!
En Santogold begrijp ik ook niet helemaal. Novastar is mooi, al zal ik het zelf niet snel kopen. En Metallica, tja, dat is natuurlijk altijd lekker op zijn tijd.
Richard Roling 

Even stukje spam voor muziekliefhebbers:

 

Mijn top10 van 2008 op richardroling.hyves.nl

 

Paul 

Knap dat je een top 10 kan maken.

Aangezien ik zo'n een top 100 zou kunnen maken haha. Er zijn zoveel goeie platen uitgebracht. Just Jack, Jamie Lidell.. Zeer nice.

 

Altijd lastig, top 10 muziek.

 

 

Richard R 

Just Jack is alweer 2007...

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]