.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Must-see-movie: Into the wild (2007)

Into the wild

 

Soms zie je een film en daar wordt je spontaan verliefd op. Het was voor mij alweer even geleden, de laatste film was Amélie (in 2005 geloof ik). Daarvoor Donnie Darko, briljant bizarre film.

 

Gisteravond zag ik Into the Wild van Sean Penn. Ik zal me de avond nog lang heugen. Wat een prachtige film is dat zeg. Alex, een jongen van 22 trekt na zijn college graduation de wijde wereld in, weg van de beschaving, into the wild. Met als einddoel de bergen van Alaska.

 

De kijker krijgt fantastisch camerawerk te zien met overweldigende natuurbeelden, hoort betoverend dromerige muziek van Eddie Vedder en beleeft een fascinerend, bij vlagen filosofisch verhaal.

 

De film liet me niet onberoerd, dan druk ik me nog eufemistisch uit. Aan het einde van de film was ik niet alleen even stil, ik voelde ook menig traan vloeien. Wanneer iemand dat met een film bereikt ben ik toch wel erg onder de indruk...

Ik heb er in ieder geval een nieuwe favoriete film bij!

 

PS. De film is in Nederland nog niet op Blu-ray uit, maar dat is absoluut een aanrader. Ik was in het gelukkige bezit van een 720P editie met DTS geluid smile

PS2. En met plaats #141 in de IMDB top 250 heeft het me ook weer een punt opgeleverd!

 

 

 

.: Reacties
Martje 

Absoluut 'n topfilm, had 't niet mooier kunnen zeggen smile

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]