.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Zomer 2009: [c] en [k] gaan naar Marokko

Hij staat al tijden in de countdown, de laatste dagen begint het pas te leven; we gaan naar Marokko!

Morgen vertrekken Erik en ik om 6.58 vanaf Rotterdam CS (uitzwaaiers zijn welkom op spoor 9 wink) naar Schiphol om via Parijs naar Casablanca te vliegen.

 

Vanaf Marrakech doen we eerst een 10 daagse rondreis met Intrepid, waarna we zelf in ieder geval Fes en Meknes willen bezoeken, en wie weet wat er nog meer op ons pad komt?

 

Trip XSF

 

 

We hebben er in ieder geval veel zin in! Wellicht dat we jullie op deze plek nog op de hoogte houden van de ontwikkelingen, maar dat ligt even helemaal hoeveel internet we onderweg tegenkomen, via de GSM is bellen al idioot duur (€1,95 per minuut), laat staan bloggen of tweeten wink

 

Tot over 3 weken!

 

PS. O ja, ook in mijn afwezigheid: quote on!

.: Reacties
G 

Nog maar een keer superveel plezier aan jullie adres van Menno en mij en als twitteren/bloggen/smsen/bellen zo duur is: just don't tongue, jullie zullen 't vast niet missen!
c en k 

vanuit marrakech op internetzuil in park; innovatief!

alles goed hier,eerste dag was lang maar wel al heel leuk!

 

groeten vanaf een onscreen toetsenbord

Truus 

Hallo E+E.

Zijn jullie al een beetje aan de hitte gewend?cool

Al kamelen tegengekomen? Daar gaan jullie vast

nog wel een ritje op maken. Heel veel plezier en

geniet van deze mooie reis.

liefs mamma/Truus  smile

Laura 

Even een update voor de mensen die willen.

c en k hebben het onwijs naar hun zun. Leuke groep mensen, lekker eten, aardige mensen en  mooie omgeving!

Het is nu tussen de 40 en 50 graden!!! (wat volgens c wel ui te houden is ???!!!!)

Ze zijn nu naar de Sahara.

Tot zover deze update!

 

liefs Lau

Martje 

Om met de woorden van Walter te spreken:

'It's a dry heat!'

 

Jongens: veel plezier met het zand in de schoenen!

Eric 

Hallo allemaal, hier een officiele update vanuit Marokko! Leuk om jullie berichten te lezen!

Het is vrij lastig om met een Arabisch AZERTY toetsenbord te typen, zeker als je gewend bent dit blind te doen smile

 

We zijn nu een week weg, maar ik heb het idee al veel langer weg te zijn, zoveel hebben we gezien!

Hoogtepunt was toch wel de dagen rondom de Sahara; waar we op kamelen hebben gereden en de prachtige zandduinen hebben beklommen tijdens zonsondergang. Temperaturen kwamen boven de 50 graden uit, maar dit was wonderwel goed uit te houden door je niet al te druk te maken, veel te drinken en zoals Martje al zei, het een droge hitte is, die je niet direct doet zweten.

 

Nu zijn we in Essaouira, een kustplaats waar het weer gelijk een stuk aangenamer is. Er waait een frisse wind waardoor het lekker chillen is. Nu is het hier ook een stuk Westerser, het is echt een toeristiche badplaats. Op zich wel even lekker ter afwisseling. Zo hebben ze hier het lekkerste ijs van Marokko, maar dat haalt het toch niet bij de Rotterdamse IJssalon. tongue

 

Verder al veel foto's gemaakt, ik zal proberen zo met mijn telefoon er via het draadloze netwerk in deze toko wat te versturen.

 

Groep is ook erg leuk, verbazingwekkend hoe snel er zich een groepsgevoel ontwikkeld tussen 11 vreemdelingen. We zijn (gelukkig) de enige Nederlanders, verder 1 Kiwi; 3 Aussies, 3 Britten en 2 Amerikanen. Leeftijd varieert van 12 tot 58.

 

Nou, dit was het voor nu, morgen gaan we terug richting Marrakesh waar we de groep verlaten. Zoals het er nu naar uitziet reizen we daarna naar Fes (8 uur trein) en verder naar Chefchouan, hoewel we nog geen echte plannen hebben gemaakt.

 

Groeten vanuit een prachtig Marokko!

Eri[k] 

Goeiedag!

Ook ik doe even wat medelingen op de zebsite der zebsites (blind typen is soms lastig).

 

De kamelen in de Sahara waren inderdaad wel tof (net alsof je op het paard van de C&A zit; een uur lang), maar de rit in de 4x4 naar een 30m hoge zandduin mocht er ook zijn!

Ennuh, wat nou droge hitte?! Ik heb mij helemaal te pletter gezweten!!! Er was nauwelijks tegenop te drinken...

 

De hotels zijn volop luxe, dat mag ook wel vermeld worden op edv nl    ; slechts 1x geen airco op de kamer.  (de nacht onder de sterren niet meegerekend smile)

 

Verder nog wat nummers voor liefhebbers 404, 403 (peugot), 4, 5, 12, 16 (renault), 127 (fiat).... walhalla voor de liefhebber van klassiekers !

 

Toedeledokie!

Truus 

Hallo E+E

Super tof dat jullie op kamelen hebben gereden(is toch wel een foto van?}. Hier gaat alles z'n gangetje.

Zijn inmiddels begonnen aan het slopen van de

toiletruimte. Fred begint morgen (maandag) met de

opbouw. Nog veel plezier de komende dagen.bigsmile

 

liefs mamma/Truus 

Martje 

Nou Eri[k], ik ga straks meteen even naar de C&A, want nou wil ik wel zien wat je bedoelt (zo'n paard hebben ze in Brabant bij de C&A niet wink)

Veel plezier in de trein en het 'vrije reizen' en neem nog een ijsje! (goed tegen de warmte wink )

Eric 

Salamat Alaikum!

 

Op een normaal toetsenbord gaat het toch een stuk makkelijker! Even snel een bericht vanuti Marrakesh, ons 2e deel van de reis is nu officieel begonnen!

 

Het was wel even een overgang, van het heerlijke frisse kustplaatsje Essaouira naar het snikhete (richting 50 gr.) Marrakesh.

Morgen gaan we met de trein via Casablanca naar Fez, waar we lekker 3 nachten blijven. Daarna met de bus naar ChefChouan, mooi bergplaatsje. Vervolgens weer met bus terug naar Fez en vanaf daar trein naar Casablanca waar we de laatste 2 dagen blijven. Waarschijnlijk nog een dagtripje naar Rabat.

 

Erg vet hier nog steeds, ik heb vanmiddag zelfs tegen de verwachtingen in een Berbers tapijt gekocht (denk: China thee, maar dan een stuk leuker en goedkoper. En duurzamer wink Hij past goed bij de bank!)

 

We gaan zo snel richting het zwembad om weer beetje op temperatuur te komen.

 

Tot het volgende bericht! (we love to hear from you wink)

 

PS. Voor foto's: http://www.flickr.com/photos/ericdevos/

Eri[k] 

Hallowa,

Warm, heel warm. Daar heeft Eric al genoeg over getypt lijkt mij. Toch wil ik het nog even benadrukken, want serieus.... het is echt heel warm! Wij zitten nu te chillen in een internetcafe onder de grond. Noem het chillen: 37'C... Het zweet gutst uit alle poriën die wij maar hebben.

 

En dan over paarden. Niet mijn favoriete onderwerp, maar voor Martje maak ik een uitzondering. Het zwarte paard van de familie Brenninkmeijer was van een speciaal soort. Op schouder/heup-aan-voorkant een mooie rode vlek, op de heup-aan-achterkant een blauwe. Een mooi ijzeren bit alwaar een viezig koordje (vele kinderhandjes hebben daar aangezeten) voor houvast zorgde.

De familie heeft jarenlang een exemplaar onderhouden in de stal op het Zuidplein te Rotterdam. Vele malen heb ik daar zelf het koordje in mijn handen gehad in de hoop dat ik mocht galloperen. Met plezier dacht ik in de Sahara dan ook terug aan de tijd dat deze jongen nog met maatje 176 of kleiner over straat kon. Verder heb ik geen last van de zon noch de warmte. wink

 

Tot slot wil ik nog even melden dat ik in tegenstelling tot 2005 niet meegedaan heb aan de koopactie. Ik zal dus gewoon per vliegtuig naar huis komen ipv. op het tapijtje... smile

 

Martje 

LOL - nou snap ik het gehinnik ook! wink

Ik zie Eri[c] al de komende 10 dagen met z'n tapijt slepen in de trein/bus/auto/kameel (op dan), nieuwsgierigheid is gewekt.

Leuk jullie bijna gesproken te hebben, we wachten geduldig op meer foto's en veel plezier (en succes in de hitte Eri[k])!

Martijn 

Hallo heren, klinkt niet vervelend allemaal! Ben zeker benieuwd naar alle foto's. Boven de 50 graden dan begint je camera onderhand te smelten! wink

Heel veel plezier daar verder!

 

Coole groeten vanuit een bewolkt Rotterdam.

Martje 

Had ik nou vannacht toch een droom over een roze prinsessebed jongens, toeval!
Eric 

Zondag, rustdag. We zijn op dit moment in Chefchouan, een rustig bergdorpje waar het prima toeven is. Vandaag is het een rustdag, waar we ons kunnen voorbereiden op een pittige reisdag morgen: 4,5 uur in de bus naar Fes en 3,5 uur in de trein naar Casablanca. Waarschijnlijk allemaal zonder A/C confused

 

Gisteren hier lekker in de omgeving gewandeld, er prettig om wat meer in de natuur te zijn dan in al die hectische steden. We liepen bergop naar een vervallen moskee vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op het dorp. Dat ligt prachtig in de heuvels, met wit en blauw gekleurde huizen.

Wanneer je zin hebt in een hashie, ben je hier aan het goede adres. In het Rif gebergte wordt van oudsher veel hash gebruikt, en op elke straathoek krijg je het dan ook aangeboden. Vervolgens zie (en voor al ruik je) het iedereen roken.

 

De dagen in Fes waren indrukwekkend. De temperatuur was even hoog als in Marrakesh 40-50 graden, maar we hebben ons heel actief opgesteld! De medina (oude middeleeuwse binnenstad) is een waar labyrinth van kleine straatjes met dito winkels en een drukte van jewelste. Gelukkig is er een aantal jaar geleden een soort bewegwijzering uitgezet, waardoor we ons goed konden redden. Maar die hectiek! Tegelijk prachtig en irritant! smile

 

Ook wat origineel Fes aardewerk gekocht bij de fabriek, wordt nog een uitdaging om die zonder breken in Nederland te krijgen... Hoop dat de mensen van Air France een beetje voorzichtig met mijn backpack doen (zit wel goed ingepakt, dus loopt wel los denk ik)

 

Zoals Martje hierboven al noemde is de hotelkamer hier Chefchouan legendarisch, Erik en ik hebben het op video gezet (waarmee een nieuwe serie C/K TV on Tour is begonnen). Het YouTube kanaal zal na terugkomst worden verrijkt met dit materiaal.

 

Nou, voor zover de update vanuit Marokko. Ik ga hier verder met chillen en ga me mentaal voorbereiden op de trip naar Casablanca.

 

A bientot!

 

Reminder: A.s. zaterdag 8 aug is het FFWD Dance Parade in Rotterdam! Wordt vet!

 

PS. Blind kunnen typen loont: zit nu op een AZERTY toetsenbord met VS-101 instelling smile

Eri[k] 

Ook nu zal ik even aanhaken op hetgeen de beheerder van deze website der websites (jawel, Qwerty doet het ook blindelings bij mij op Azerty) zoal vermeld heeft.

 

De warmte blijft een belangrijke rol spelen in onze dagplanning. 's Middags na de lunch ploffen we vaak op bed neer om de heetste uurtjes van de dag te ontlopen. Toch valt het hier allemaal wel weer mee. Want tja, hoe gek het ook klink: 35 tot 40 graden is toch een stuk relaxter dan 50 graden. Je kunt hier in Chefchaouen nu zelfs een 'lekker stukkie lopen'.

 

De wandeling naar de vervallen moskee was geweldig. Niet omdat die vervallen moskee nu zo indrukwekkend was, maar omdat we onderweg weer'ns stilte konden ervaren. Af en toe het geluid van schapen, geiten, ezels en vogels op de achtergrond, maar niet meer dan dat. Heerlijk...

 

De mensen hier in Chefchaouen willen trouwens graag onze nationaliteit raden. Vaak beginnen zij met Amerikaans of Spaans, maar ook Australisch, Engels en zelfs Pools zijn voorbij gekomen. Als ze dan vervolgens horen dat je Nederlands bent, dan volgt ofwel een bevestigend tussenstapje (voetbalclub, stad oid.) of meteen de vraag der vragen: wil je wat te roken, mijn vriend?  Mijn standaardantwoord is dan dat wij thuis genoeg goed spul hebben... iets dat ze soms eventjes op tilt doen slaan voordat er weer een slimme verkoopbabbel uitkomt. Grappig maar uiteindelijk heel vervelend...

 

Morgen weer de bus en trein naar kust... daar lijkt het aftellen alweer begonnen te zijn. Zaterdag 8 augustus FFWD is al genoemd. Wat heerlijk om weer'ns in een golf van electronische muziek te mogen duiken. Wees erbij wees erbij !

 

Toedeledokie!

 

Eric 

Wat betreft de FFWD (die tegenwoordig Fit For Free heet) Dance parade, zie dat de route langs mijn huis loopt, dus we kunnen vanaf 13.00 lekker bij station Blaak / Kubushuizen aanhaken smile

 

Heb er zin in!

 

(Nog even een paar Wodka-ietsjes prepareren voor die tijd smile)

Eric 

Nieuwe foto's:

 

Taxi meter:

Taxi meter

 

Magic carpet: 

Magic Carpet

 

En als uitsmijter, Barbie Room:

Barbie room

Piet vK 

Hoi Eri (k) (c),

 

Het zijn weer hele avonturen die jullie beleven, maar die temperatuur, niets voor mij.

Geniet nog van die laatste dagen in Marokko.

 

Gr.

 

Piet

Martijn 

Zit het er alweer bijna op. Wel snel gegaan zeker? Na 3 weken bakken zullen jullie inmiddels wel gaar zijn toch? cool

Hier is het weer ook dik in orde, dus kun je langzaam afbouwen tongue

Kunnen jullie zaterdag trouwens komen klussen? Ik heb jullie om 8.30 uur op het rooster gezet. wink

Eri[k] 

Zo zo, zomaar een berichtje uit huize [k] ! Heel goed pa! cool

 

En dan het berichtje van Martijn: na drie weken bakken zeg jij? Man, rondom Marrakech en de Sahara voelde het meer als vuur-grillen of hetelucht oven! Maar goed, de 50+ prut van Garnier heeft zijn werk heel goed gedaan. Ik kom zonder verbrandingen thuis.  Afbouwen klinkt goed, alhoewel de eerste momenten van 26 graden hier in Casablanca wel als 'frisjes' ervaren werden.

 

Zaterdag klussen, dacht het toch mooi even niet... ik hoorde dat er een welkomstfeestje voor [c/k] georganiseerd is in Rotjeknor met muzikale vrachtwagens. Dus sorry, maar daar gaat mijn voorkeur toch echt naar uit. En daarna... tja dan heb ik nog een familielid die graag van mijn diensten gebruik wil maken bij een verbouwing. Hmm.... conflict.   Misschien moet ik maar met de optie "doe een bod" gaan werken. 

 

Groeten vanuit Marokko

Eric 

Zo dan, hier het laatste bericht uit Marokko. Vandaag gaan we nog een kijkje nemen in Casablanca, dan inpakken morgenochtend vroeg richting vliegtuig. 

 

Gisteren in Rabat en op het strand geweest, dat was erg lekker. Beetje bijkomen van de hoge temperaturen die we eerder hadden en alvast wennen aan het zeeklimaat in Nederland. Al begreep ik dat het daar nu ook best aardig is.

 

Verder zijn Erik en ik begonnen met het maken van een videoverslagje, na onze terugkomst zullen we elke dag een aflevering van CK televisie on Tour publiceren (zijn er een stuk of 7)

 

Voor nu allemaal de hartelijke groeten vanuit Marokko en tot snel, de Dance Parade wellicht? bigsmile 

 

@Martijn: 8.30? Hmmm, eens kijken. Volgens mij heb ik nog vakantie dan tongue En ben me mentaal aan het voorbereiden op de Dance parade. Maar later deze week kom ik graag een avondje klussen! Zodra ik in NL ben spreken we elkaar snel.

Martje 

Hey jongens,

 

Goed te horen dat het nog steeds goed vertoeven is daar in Marokko!

Ben benieuwd naar de foto's en de filmpjes (dat wordt nog een spannende week volgende week, elke dag in afwachting van een nieuw deel wink) Ik kijk vooral uit naar meer beelden van de Barbieslaapkamer bigsmile

 

Eric 

We zijn weer veilig terug in NL!

Het was een topvakantie, waarin we heel veel dingen hebben gezien en meegemaakt. Ik ga vandaag alvast wat filmpjes online gooien, dan kunnen jullie er ook van meegenieten!

Eri[k] - Website 

We zijn van de ene verbazing in de andere gevallen, hebben extreme temperaturen doorstaan, hebben vele liters water gedronken en hebben een groot deel van Marokko gezien. Topvakantie, helemaal mee eens.

 

Het welkom-thuis-feestje is vandaag in Rotterdam: Danceparade. bigsmile 

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]