.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Zou jij een leven redden als je dat kon?

Zou jij een leven redden als je dat kon?

Je bent ze waarschijnlijk al tegengekomen. Op televisie, de radio, abri's in de stad. De Ja of Nee campagne van NIGZ-Donorvoorlichting.

 

"Wil jij een lang en gelukkig leven?" is zo'n andere vraag. Tenzij je een grote pessimist bent kun je die alleen maar met Ja beantwoorden. En dat is precies wat men ook graag zou zien bij het opgeven van je donorregistratie. Van de 7 miljoen mensen die nog geen registratie hebben opgeven staat namelijk 35% wel positief tegenover donorschap.

 

Toevalligerwijs heb ik naar aanleiding van een goed gesprek met Erik deze zomer in Marokko ook recentelijk mijn keuze opgegeven. En hoewel het natuurlijk belangrijk is dat er veel donoren komen, is het misschien nog wel belangrijker om bewust een keuze te maken. Anders moeten je nabestaanden die keuze namelijk voor je maken, iets waar je hen waarschijnlijk niet mee wilt opzadelen.

 

Ga eens bij jezelf na wat jij vindt van donorschap. Of heb je wellicht al een registratie ingevuld? Daar zijn maar twee antwoorden op: Ja of Nee.

.: Reacties
Martje 

Ik ben ook erg blij met deze grootsopgezette actie, al vind ik 't jammer dat het nodig is!

Ik was groot voorstander van verplichte registratie en heb vaak met de ogen gerold om de argumenten van de (politieke) tegenstanders. Als je aan kunt geven of je wel/niet donor wilt zijn/de beslissing aan de nabestaanden wil overlaten, wat is dan het bezwaar? Zo wordt iedereen gedwongen er over na te denken!

Ik kom om mij heen teveel (jonge) mensen tegen die er nog nooit bij stilgestaan hebben, dit ondanks het feit dat al tien jaar alle 18-jarigen automatisch bericht krijgen over het donorregister. Het is vaak geen onwil van mensen, maar 'het komt er niet van'. Laten we hopen dat deze campagne meer mensen aanzet tot registratie en evt. donatie.

 

Het is jouw keuze, maar maak 'm wel! (klinkt altijd goed wink)

 

En voor wie het zich nog afvraagt: mijn portemonnee heeft al sinds 1992 een codicil smile

Martje 

LOL - ik surfde net even naar de website om te kijken naar mijn registratie.

Blijkbaar zijn er sinds 2000 (mijn digitale registratie) organen bijgekomen (....) want ik werd gevraagd mijn keuze te 'updaten'.

Dus het loont ook de mensen die al geregistreerd staan als donor om even te kijken op de site. Dan laat ik als teaser even achterwegen wat het nieuwe orgaan is wink
Eric 

Ik weet wel welk orgaan bij Martje wat overactief is, of zijn stembanden geen orgaan? Stel je voor, krijg je na transplantatie de stem van.... tongue
Martje 

A little something to remember me by wink
Eri[k] 

Zinvolle berichtgeving op Ericdevos.nl. Dat er maar veel mensen aan het denken gezet worden door deze log en natuurlijk door de campagne.

 

Zeg het voort, zeg het voort ! Voor een nieuw orgaan doe ik een....    (registratie als donor)

Korneel 

Met gepaste trots: Geldig vanaf 24 juni 1999.
Eric 

Lego, van XKCD.com:

 

Lego

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]