.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Koeknuffelen: heerlijk relaxend

Koeknuffelen: heerlijk relaxend

Afgelopen zaterdag stond een niet alledaagse activiteit in de countdown: koeknuffelen. Van Marlies had ik dit originele kado gehad en zo reden we rond 11.00 (gelukkig had ze niet de workshop om 10.00 geboekt) de 150 kilometer naar het Agrarisch Cultuurgoed in Voorst, Gelderland.

 

Samen met 17 anderen werden we ingewijd in de geschiedenis van de boerderij en hoe het koeknuffelen tot leven was gekomen. Het is een gevolg van de MKZ crisis rond 2000, daarna besloten de boer en zijn vrouw meer mensen bij de koeien te laten om zo de weerstand van de koeien te verhogen. Daarnaast is het ook een zorgboerderij waar mensen tot rust kunnen komen als ze met zichzelf in de knoop zitten.

 

Na ons in de laarzen en overalls te hebben gehesen volgde een rondleiding, waarbij we ook al met de kalfjes mochten knuffelen. Hierna kwamen we terug in de groepsruimte waar we gingen schilderen. Het werd geen Van Gogh, maar we hebben in ieder geval onze rechterhersenhelft lekker aan het werk kunnen zetten. Na voltooiiing analyseerde de boerin onze kunstwerken en gaf ze de persoonlijke eigenschappen die ze erin herkende aan. Deze zie je terug in de foto's en video's.

 

 

Hierna volgde het moment waar het allemaal om draaide: het koeknuffelen. Na een uitleg hoe de koe te benaderen (oren naar voren: ik heb geen zin; oren naar achteren: kom maar) gingen we de stal in en konden we op ons gemak een koe uitzoeken.

Zowel Marlies als ik hadden succesvolle knuffels met Trijntje (a.k.a. Pindakaas), Leny en nog een paar van de dames. Heerlijk om tegen een 700kg wegende koe aan te liggen, een grote, levende en warme fatboy. Tijdens het herkauwen voelde je ze af en toe stoppen, wanneer na 2 seconden de hap via het maagstelsel weer naar bovenkwam en men rustig doorging.

Na de koeien gingen Marlies en ik nog snel even bij de kalfjes kijken, waar we nu in alle rustig nog even mee konden kroelen. Vooral Marlies kreeg veel aandacht van de jonge koetjes.

 

Een heerlijke ervaring die me nog lang bij zal blijven, het is echt een aanrader voor iedereen! Om de activiteiten is er wel wat spirituele praat, maar dit hoort ook een beetje bij de beleving, het is toch ook bedoeld om een beetje tot rust te komen, en dat lukt prima tegen zo'n koe!

 

's Avonds sloten we de verjaardag heerlijk af met een etentje in Toko 94 aan de Witte de With (beetje pittig, maar zeker een aanrader!) en cocktails bij Level. Een hele geslaagde verjaardag!

.: Reacties
Eri[k] 

Zohee, wat een uitgebreid verslag. Leuk om jou als stedeling zo enthousiast te zien over zoiets landelijks als koeien. Niet dat ik als polderbewoner nu dagelijks tegen 700kg aanhang, maar voor mij hebben koeien blijkbaar wel een iets minder magisch karakter.

 

Prima blog die (eindelijk?) weer eens ericdevos.nl-waardig is. Volhouden nu !wink

arjan van der gaag 

Werden jullie rustig en relaxed van de koeien of de koeien van jullie? Hoe dan ook: leuke foto's! Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat koeknuffelen helemaal da bomb is! gr

Eric 

@arjan Het was wederzijds smile

Jammer dat het zo ver rijden is, dan doe je het niet snel op regelmatige basis...

Paul 

Geen last van je kiezen overgehouden? Staat je best zo'n overall!

 

Ziet er echt tof uit allemaal!

Eric - Website 

@Paul Last van mijn kiezen? Hoefde zelf niet te herkauwen hoor! wink En ja, er waren meer mensen te spreken over de overall. Nou ja, als over een paar jaar het internet ophoudt met bestaan kan ik altijd nog naar de boerderij.

 

Dit weekend maar eens oefenen bij Johan op de boerderij in Sommelsdijk!

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]