.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Foursquare: Location Based Social Media

Sinds deze week heb ik me begeven in de wereld die location based social media (LBSM) heet. Ik was er al wel bekend mee, maar tot nu toe niet heel erg in verdiept, tot er deze week een artikel in het Veronica Magazine stond dat mij er nog eens naar deed kijken.

 

 

Foursquare

 

 

Foursquare is de eerste, en één van de twee grote internationale LBSM (de andere is Gowalla. Sinds afgelopen week is er ook een Nederlandse kloon: Feest.je.

 

Wat is nu het nut en leuke van LBSM? Het leukste eraan vind ik het spelelement. Middels je telefoon (een app op een smartphone -iPhone, Android, Blackberry- maar kan ook gewoon via foursquare.com/mobile) check je in op een locatie. Dit kan een bar of restaurant zijn, maar ook een kantoor of sporthal.

Vervolgens krijg je punten voor je bezoek, wanneer je er voor het eerste bent krijg je bonuspunten, alsook voor elk volgende bezoek op dezelfde dag. Ben jij de persoon die het meest op een locatie is ingecheckt? Dan wordt jij de Mayor van die locatie.

Net als bij de videogames van tegenwoordig zijn er ook Badges te verdienen. Ergens meer dan 3x geweest? Van 5 venues tegelijk Mayor? Dan behaal je een badge!

 

Van je vrienden zie je ook wat hun scores zijn, of waar ze zich op dat moment bevinden. Op een locatie kun je een bericht achterlaten als tip voor andere Foursquarers; bv. "Beste de pizza O'Pazzo Due".

 

Ik ben er in ieder geval erg enthousiast over, en is nadat Twitter nu wat meer mainstream wordt, de volgende uitdaging in Social Media land. Ben benieuwd of jullie er al bekend mee zijn of wellicht gaan uitproberen!

.: Reacties
Eric 

En gelijk een leuk en goed voorbeeld: IJscoman 2.0

http://www.socialijs.com/p/zo-gebruikt-socialijs-foursquare/43

Eri[k] 

Hartstikke leuk hoor, om drie weken na deze blog burgemeester te worden van Sporthal Oost, maar wat heb je er verder aan? Ok ok, je schreef al iets over het spelelement. Gaat het dus om het halen van Badges of om het dissen van jouw Foursquare-vrienden dat jij wel burgemeester bent van locatie X en zij niet?

 

Ik kijk even rustig de kat uit de boom.

Eric - Website 

Met de Gravity applicatie (beta 1.30) voor mijn Nokia E71 werkt inchecken nu ook met GPS, helemaal leuk smile

 

En grappig genoeg gaan steeds meer mensen om me heen te gebruiken!

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]