.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

De Gouden Snor 2 wint integratietoernoei rolstoelbasketball

Elk jaar wordt door Rotterdamse rolstoelbasketballvereniging Arrows '81 een integratietoernooi gespeeld. Hierin leiden professionele rolstoelbasketballers een team van onbekenden met de sport door het toernooi.

 

 

Kampioenen De Gouden Snor 2

 

Pieter, zelf international, had een grote groep mensen uitgenodigd waardoor we zelfs twee teams konden samenstellen: De Gouden Snor 1 én 2. Team 1 werd aangevoerd door Pieter en verder o.a. Laura, Jeroen en Joran. Team 2 had Stefan als leider en bestond uit Rik, Rianne, Gerard, Marlies en ondergetekende.

 

In de poulewedstrijden werd er 4 keer gespeeld. Na goede overwinningen op de Voetbaltantes (uiteindelijk 4e) en Eijgenraam Hoogwerkers werden de laatste twee wedstrijden verloren van de Gemeente Lansingerland en Anatole Zorg. Hierdoor eindigden we op een gedeelde tweede plek met Eijgenraam, maar door onderlingresultaat stonden we in de kruisfinales!

 

Hierin moesten we aantreden tegen de basketballers van Squirrels,  die in de poule al met ruime cijfers (24-4) van de Gouden Snor 1 hadden gewonnen. Omdat Marlies met een blessure had afgehaakt, kwam Nashel van team 1 ons versterken. In een pittige wedstrijd, ook fysiek, wisten we uiteindelijk met 10-8 te winnen. En daarmee stonden we in de finales!

 

Na een gave demo van de pro-spelers van Arrows '81 en de wedstrijd om de 3e plaats was het tijd voor de finale. Inmiddels redelijk vermoeid (als je het niet gewend bent is het rollen in een stoel loodzwaar) traden we aan op het center court tegen Team Protest onder leiding van pro Barbara. Een team dat vooral goed op de verdediging was ingesteld, de belangrijke spelers werden buiten de bucket gehouden.

Toch wisten we al snel een voorsprong op te bouwen, waarna we rustig de wedstrijd konden controleren. Echter, in de laatste minuten werd het toch spannend. Team Protest kwam goed terug tot 1 punt. Gelukkig had Rik eerder die wedstrijd een vrije worp benut!

 

Iedereen liep (of rolde...) op z'n tandvlees, maar toen de laatste seconden wegtikten werd het duidelijk: de Gouden Snor 2 was kampioen! Met twee bekers keerden we terug naar Rotterdam, alwaar we de dag gezellig afsloten bij tapasbar Lust.

 

Als extra aandenken kregen we de volgende dag blaren op de handen en spierpijn in zo'n beetje elk lichaamsdeel bij! Het was echt een superleuke dag en vooral de sportiviteit en saamhorigheid waren erg goed! Hopelijk volgend jaar weer!

 

We hebben ook een aantal foto's en filmpjes gemaakt, die kun je hier bekijken.

 

Eindstand

  1. De Gouden Snor 2
  2. Team Protest
  3. Squirrels
  4. Voetbaltantes
Gouden Snor 1 eindigde als 3e in hun poule (van 5).
.: Reacties
Marlies 

Wat een topteams van de Gouden snor maar vooral Team 2 smile Ik heb genoten van deze waanzinnige dag, vooral Gerard wist de sfeer goed neer te zetten. Ik zou willen zeggen '' laten we de snor niet drukken en volgend jaar weer voor de eerste plaats gaan.

Thanks iedereen voor deze leuke dag! 

Pieter 

Het was inderdaad een geslaagde dag. Ik wil graag nogmaals iedereen bedanken voor zijn/haar inzet en hoop dat jullie volgend jaar allemaal weer meedoen. Gouden Snor 2: nog maar eens gefeliciteerd!!!!! jullie zijn echt allemaal toppertjes ook de spelers van Gouden snor 1 natuurlijk!!!! Respect!!worshippy worshippy worshippy

 

Rik 

Inderdaad een topdag. Helaas wel last gehad van spierpijn, maar dit is nu ook op zijn retour. Ik zeg voor herhaling vatbaar! Groeten allemaal
Riet 

Hey allemaal!

 

Ik vond het ook weer geweldig. De spierpijn is nu inderdaad langzaam aan het wegtrekken...

 

Ik vond het echt geweldig om te zien dat iedereen zo enthousiast en fanatiek mee deed. Dat maakt ons winnaars, beker of niet.

 

Tot volgend jaar wink

Eric - Website 

@Riet Maar als je er toch bent, dan kun je net zo goed de beker winnen, niet? wink

 

Eric - Website 

In de Heraut, regionale krant van Lansingerland, stond een leuk stukje:

 

 

 

http://www.flickr.com/photos/ericdevos/4739356054

Piet + Astrid van der Gaag 

Het bericht was ons uiteraard niet ontgaan.

 

Lijkt ons iets om jaarlijks te herhalen.

 

 

Eric - Website 

Ik hoop zeker dat het volgend jaar ook weer is, heb inmiddels aantal mensen enthousiast gemaakt!

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]